Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Η φτήνια τρώει τον κουμπαρά

Ζούμε εποχές ολικών εκπτώσεων. Μιλάμε για κανονική διάλυση των μαγαζιών. Γενικό ξεπούλημα. Πατρίδες, ιδεολογίες, δικαιώματα, κεκτημένα, σώματα, συνειδήσεις, όλα στο καλάθι των προσφορών. Πάρτε παλιόπουστες.



Οι κοινωνίες αποτελούνται από ένα πλήθος παρανοϊκούς ημι-κουρελήδες που ψάχνουν την ευκαιρία. Ανάμεσά τους, γκουρού της κακιάς ώρας, ταλιμπάν του κώλου και προφήτες που δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα, ψάχνουν για μαλάκες. Ο εχθρός του φτηνού είναι το φτηνότερο. Η κατρακύλα είναι ψωλο-επιτα-χυνόμενη. Φτηνό φαΐ, τσίπικη μπύρα, κουρέλα διασκέδαση, καπότα γνωριμίες. Η κάτω του στάνταρντ ποιότητα όχι είναι ο κανόνας, αλλά ακόμα κι αυτή έχει γίνει δυσεύρετη. Το λιγότερο σκουπίδι αναδεικνύεται σε επίτευγμα και το ερασιτεχνικό αναμάσημα παλαιοτέρων επιτυχιών σε έργο αναφοράς.



Το ανθρώπινο είδος –ατομικά- δεν έπαψε να παράγει ποιότητα αλλά η προώθησή της τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει φάει πόρτα. Από την ντομάτα ως το λογοτεχνικό πόνημα, όλα έχουν γίνει μπουρούχα. Μια από τα ίδια ξερατά. Τίγκα στο συντηρητικό, στην ορμόνη και στο φτιασίδι. Ο πολιτισμός και η εξέλιξη αιώνων έχουν μπεί στην μηχανή του κιμά που φτιάχνει μόνο μπιφτέκια. Όχι τα άπαιχτα μπιφτέκια της γιαγιάς ή της μαμάς, αλλά τα πλαστικά σκατομπίφτεκα, τα λεγόμενα κουραδομπέργκερς. Και η διαφήμιση παίζει το ρόλο της σάλτσας. Κουραδομπέργκερ για πρωινό, για μεσημεριανό και για βραδινό. Με άσπρη, κίτρινη, ροζέ σώς, ανάλογα με την περιεκτικότητα του κάτουρου σε χρώμα.




Με τις υγείες μας. Εμείς οι ίδιοι φταίμε για το χάλι μας. Παραδοθήκαμε χωρίς μάχη στις δυνάμεις της φτήνιας και ζώντας χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές, νομίζουμε ότι ζούμε καλύτερα. Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια που βρέθηκα σε κάποια τριτοκοσμική χώρα και οι γύρω μου με πέρναγαν για παλαβό. Κι αυτό γιατί μύριζα τα φρούτα και χαμογελούσα. Ζώντας αναγκαστικά στην τεχνολογική σκατούλα, είχα ξεχάσει ότι τα πραγματικά φρούτα ευωδιάζουν. Άντε να εξηγήσω στους ακόμα χαρούμενους τριτοκοσμικούς ότι οι μυρωδιές με είχαν πάει πίσω στα παιδικά μου χρόνια. Τότε που έκοβες μια φέτα καρπούζι και μοσχομύριζε όλο το σπίτι. Πάνε αυτά. Φάτε τώρα σκατοκολοκύθια και πλαστικό κρέας. Τα κατάπιε όλα ο πελώριος σκουπιδοτενεκές της φτήνιας.



Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι γύρω μας γεννιούνται και μεγαλώνουν φουρνιές ολόκληρες από πολίτες που δεν έχουν γνωρίσει την ποιότητα του παλιού κόσμου. Και που δεν έχουν τα χρήματα ή την διάθεση να ταξιδέψουν κάπου αλλού για να την συναντήσουν (όσο ακόμα θα είναι διαθέσιμη). Ο κατακλυσμός του σκατού από τα μεταλλαγμένα τρόφιμα και τις μεταλλαγμένες αξίες έχει θάψει τα πάντα. Λέξεις όπως γεύση, αξία, αξιοπρέπεια, ήθος δεν έχουν βαθύτερο νόημα για την πλειοψηφία. Η σύγκριση γίνεται αποκλειστικά ανάμεσα στο κουραδομπέργκερ “Μήτσος” και στο κουραδομπέργκερ “Τάκης”. Ανάμεσα στον κοιλαρά βλάκα και στον αδύνατο ηλίθιο. Στο χάσμα των γενεών έχει προστεθεί και το χάσμα της ποιότητας. Μιλάω με δεκαεξάχρονους και έχω την εντύπωση ότι παρά την πρώιμη εξυπνάδα τους και τις ωραίες ατάκες που λένε, έχουν πρόβλημα συντονισμού, π.χ. να συνδυάσουν έννοιες με μυρωδιές. Το μυαλό τους δουλεύει σε μεγαλύτερη ταχύτητα και ένταση από το δικό μας, αλλά οι επιλογές τους είναι δυστυχώς πιο προβλέψιμες. Αν ξέρεις την φυλή που ανήκουν, ξέρεις τι σκέφτονται και τι θα αγοράσουν. Οι μόνοι βέβαια που δεν φταίνε γι αυτό είναι οι ίδιοι. Το ξεπούλημα της ποιοτικής αντιμετώπισης της ζωής είναι η μεγάλη επιτυχία αυτών που τώρα βρίσκονται ανάμεσα στα 35 και στα 55.




Το ευτύχημα είναι ότι κάθε άνθρωπος άσχετα με το πότε και το που έχει γεννηθεί, έχει ενσωματωμένο πάνω του ένα σύστημα ενστικτώδους αναγνώρισης της ποιότητας. Μαζί με ένα σύστημα ανακατεύθυνσης όταν το σκουπίδι φτάσει στο απροχώρητο. Τότε όλα έρχονται τούμπα. Τα ανθρώπινα όντα παθαίνουν αμόκ και βάζουν φωτιά στις παράγκες του ψευτο-πολιτισμού. Η σκατο-μηχανή που φτιάχνει τα κουραδομπέργκερ μπλοκάρει από τα ίδια της τα σκατά. Η τζαμπατζίδικη ι-δεοντολογία παθαίνει τήξη πυρήνα.




Είμαστε άραγε κοντά σε κάτι τέτοιο; Δεν ξέρω, θα δείξει. Αυτό που φαίνεται από τα οικονομικά στοιχεία είναι η διαρκής χειροτέρευση των συνθηκών που ξέραμε τα τελευταία 20-30 χρόνια και η υπερχρέωση του κωλάδικου που λέγεται Γή. Εταιρείες-τέρατα ελέγχουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό την παραγωγή και την διακίνηση των τροφίμων και τώρα έχουν βαλθεί να ελέγξουν το πόσιμο νερό. Τα στοιχεία μόνο καλά δεν είναι. Ο αριθμός των προσφύγων –κυρίως οικονομικών- κάθε μήνα χτυπάει νέο ρεκόρ. Τα χρέη το ίδιο. Χωρίς να μιλήσουμε για ανεργία και για μειώσεις μισθών. Ο αριθμός των δυστυχισμένων στον πλανήτη έχει φτάσει σε νούμερα που δεν έχουμε ξαναδεί. Η στάση πληρωμών ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας είναι σχεδόν μπροστά μας. Μήπως είναι η ιδέα μου ότι οι ζητιάνοι έχουν αυξηθεί κατά 300 % τα τελευταία 2 χρόνια; Η ξαφνική άνοδος των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης θα είναι μάλλον η σπίθα που θα βάλει την μεγάλη φωτιά.



Ως προς την πολιτική κατάσταση στην υπόγα της Ευρώπης, τίποτε δεν διαταράσσει την χλίδα των κυβερνώντων ιπποποτάμων. Οι βάρβαροι είναι πιά μέσα στην πόλη, αλλά οι παχύσαρκοι και φυτόμυαλοι κουράδες συνεχίζουν τα spa, τις μάσες και τις λιποαναρροφήσεις. Ο Τούρκος πασάς θα κάνει κουμάντο στην Λάρισα και τα καινούργια F-16 που πληρώσαμε πανάκριβα θα λειτουργούν μόνο σε αποστολές του ΝΑΤΟ. Στις δικές μας ανάγκες θα είναι ηλεκτρονικώς, δηλαδή παντελώς, άχρηστα.




Το ξαναλέω: Γυρίσαμε πίσω στα 1800 (πάνω-κάτω). Οι περισσότεροι δουλεύουμε για πενταροδεκάρες. Οι κοτζαμπάσηδες είναι συνεταίροι με τα τουρκάκια και όλοι μαζί υπάλληλοι των απογόνων του μάγου Σολομώντα. Το παπαδαριό κάνει την πάπια διατηρώντας και επαυξάνοντας τα βακούφια του και εισπράττοντας τα μπαξίσια για το θεάρεστο έργο του: να αποκοιμίζει -όσο μπορεί- τις μάζες. Οι γύφτοι και οι τουρκαλβανοί συρρέουν κατά χιλιάδες στον ερημωμένο –λόγω των ελάχιστων γεννήσεων- τόπο και φτιάχνουν δικές τους ρούγες.


Το μόνο ελεύθερο κομμάτι αυτής χώρας είναι τα όρη και τα βουνά του διαδικτύου. Όσο πιο απάτητα και άγνωστα, τόσο πιο ελεύθερα. Εκεί έχουν καταφύγει οι κλέφτες (με την προεπαναστατική έννοια) για να ζήσουν μακριά από το προσκύνημα και από τον βούρδουλα των κατακτητών.




Όσο για τις ευρωρουφιάνες, μόνο βλέπουν και εισπράττουν σαν τους πασάδες. Όσοι έχετε αρχίδια, στις 7 Ιουνίου κάντε τους ακριβώς αυτό που σας κάνουν: γράψτε τους εκεί που σας γράφουν κι αυτοί και τραβάτε για μπάνιο. Όμως τα αρχίδια σπανίζουν σε αυτήν την μίζερη χώρα. Γεμίσαμε ραγιάδικα μουνιά, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Και να ‘ταν τουλάχιστον τα μισά μουνιά Αμαζόνες, κάτι γινόταν. Θα ρίχναμε και κανένα πούτσο της προκοπής ανάμεσα στις μάχες. Αλλά πού τέτοια τύχη;



Οι κλαψήδες, οι κυτταρίτιδες και οι λιγδιάρηδες που είναι σε όλα μέσα, πάνε και ψηφίζουν τους κοτζαμπάσηδες. Όλο και κάποια υποχρέωση έχουν να βγάλουν από την γυφτοκουμπαριά. Όλο και κανένα φρέσκο ρουσφέτι πάνε να ζητιανέψουν. Και μ’ αρέσει που διαμαρτύρονται κι αποπάνω, τα ζώα. Φταίει το κράτος που δεν τους έχει κόψει μισθό ολωνών να κάθονται.



Κι η άλλη μισή χώρα γαμιέται για να τα βγάλει πέρα. Εναντίον μασόνων, μαφιόζων, γραφειοκρατών, διεφθαρμένων, δημοσιοκάφρων, παπάδων, φασιστομούτρηδων, μπάτσων, εφοριακών, πολεοδόμων, διαπλεκόμενων, ληστών, τριτοκοσμικών, ηλιθίων, ρουφιάνων, σκατεμπόρων, δειλών, πιαστράκηδων, νεοτσιφλικάδων, και ένα σωρό άλλων πούστηδων που τελειωμό δεν έχουν. Αν η συνειδητή αποχή από την ψηφοβίζιτα δεν περάσει το 50%, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.



Ο κουμπαράς έσπασε φιλαράκια. Το ταμείο ψόφησε. Η φτήνια κέρδισε και μας πήρε όλα τα φράγκα. Όμως θα ζορίσει κι άλλο.



Το φτηνό δεν είναι ποτέ καλό. Στην σπάνια περίπτωση που όντως είναι, κάποιος έχει πιεί το αίμα πολλών για να το φτάσει σε αυτή την τιμή.



Όποιος στηρίζει τους δράκουλες, αργά ή γρήγορα παίρνει σειρά για τον ρουφήξουν.



Δεν υπάρχει άλλος τρόπος: Παλούκι και βαριά, ίσια στην καρδιά.



Και μετά φωτιά.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

K. Μάρκο
ο Μήτσος ο ντελιβεράς είμαι, μου ανοίγεται παρακαλώ γιατι μάλλον το κουδούνι δεν δουλεύει και το τηλέφωνο λέει ότι προσωρινά δεν δουλεύει ....

Μάρκο Ντέ Σάντ είπε...

Μήτσε άσε τα σάπια σου. Πήγαινε την παραγγελία στον Ομέρ Πριόνη, όλο και κάτι θα τσιμπήσεις από πουρμπουάρ άμα είσαι ωραίο παιδί.

Swear είπε...

Ξέρεις φίλε, πόσος κόσμος πηγαίνει να ψηφίσει, μόνο και μόνο για να αποφύγει τις "κυρώσεις" ? Αγώνα έκανα στις τελευταίες εκλογές, να ψήσω τους γέρους να μην πάνε να ψηφίσουν, αν μη τί άλλο, τουλάχιστον να μην ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι. "Δεν γίνεται", λέει, "πρέπει να πάμε οπωσδήποτε, ειδάλλως θα έχουμε συνέπειες. Αφού το λένε ξεκάθαρα ότι η ψήφος είναι υποχρεωτική". Ρε πατέρα, του λέω, τί φοβάσαι, μην και δε σε προσλάβουν στο δημόσιο ? Κάτι για διαβατήρια μου ψέλλιζε, λες και θα έκανε τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες ή ίσως και σε 79, σαν τον Φιλέα Φογκ. Στο τελος, έμεινα με την εντύπωση ότι τους έπεισα. Δυό μέρες μετά ανακάλυψα ότι η επιτυχία άγγιξε μόλις το 50%. Η μάνα μου άραξε. Ο πατέρας μου το ξανασκέφτηκε και λάκισε προς την κάλπη, την τελευταία στιγμή. Είχαμε διαρροές. Το καταλαβαίνω. Είναι ο φόβος του χωροφύλακα, μέρος του dna των περασμένων γενεών και -πολύ φοβάμαι- των επομένων. Το δίπλωμα της εφημερίδας, να μη φαίνεται τί διαβάζουν. Οι χαμηλόφωνες συζητήσεις για τα πολιτικά, μη μας ακούσει ο γείτονας. Φαίνεται ότι έχουν κάποια πέραση οι πούτσες-μπλε "δείξε τη δύναμή σου" (το καρότο) και ταυτόχρονα η αόριστη απειλή κάποιων υποτιθέμενων διοικητικών κυρώσεων (το μαστίγιο). Καμμία κύρωση δεν μπορούν να επιβάλουν. Ούτε δικαιούνται ούτε καν την πρακτική δυνατότητα δεν έχουν. Είναι ανύπαρκτοι. Ας παίξουν μπάλα μόνοι τους κι ας ψάχνουν την ψήφο τους στην κάλπη.

Μάρκο Ντέ Σάντ είπε...

Είμαστε σκάρτοι οι ίδιοι σε ποσοστό 50 % και διοικούμαστε από σκάρτους σε ποσοστό 100 %. Αν κάποιος δεν κόψει με σπαθί τον Γόρδιο Δεσμό, η κατάσταση θα βαίνει διαρκώς προς το χειρότερο.


Το να συμμετέχει κανείς σε απολύτως άσκοπες ψηφοφορίες δείχνει νοοτροπία σκλάβου. Ακόμα και οι πληβείοι στην Αρχαία Ρώμη πληρώνονταν σε στάρι για να πάνε να ψηφίσουν...

Βασιλης Αντ είπε...

Φιλε Μαρκο

Δεν ψηφιζω που δεν ψηφιζω εδω και πολλα χρονια την καραγκιοζαρια.

Για μπανιο στη θαλασσα δεν παω, γιατι δεν γουσταρω να βλεπω κοιλιες και πεσμενους κωλους.

Να ερθω στις 7 Ιουνη να γυαλισω τις γοβες της κοπελας???

freEagle είπε...

Δεν ψηφίζω ρεεεε! Παλιοπουσταριά!!! Ούτε τα βρωμομπέργκερ σας τρώω !!!

Μάρκο Ντέ Σάντ είπε...

Βασίλη, υπομονή...

Στις 7 Ιουνίου θα σου αναθέσω μια κοκκινομάλα με μπότες.

"Γαμώ τα λεφτά," που είπε και μια φίλη μου.
"Γιατί τα γαμείς;" την ρώτησα.
"Γιατί τά 'χουν οι μαλάκες και δεν τα χαλάνε," μου απάντησε.

...Με την κρίση και τις μαλακίες έχω αφήσει ένα ολόκληρο παπουτσάδικο αγυάλιστο στη Μόσχα και αλλού.

Μάρκο Ντέ Σάντ είπε...

Αϊτέ γερά,

Μακριά από τις κάλπες και κοντά στα μουνιά...

Ανώνυμος είπε...

Κυρ Μάρκο,

Ντροπή σας να με προάγετε στην ακολασία, εδώ την γλύτωσα απο την Ροζαλία στα 22 μου και τώρα που σίτεψα κάνω παρέα με τον νταβατζή πλήν τίμιο τον Al τον Swearengin, χώρια που έδωσα 3Κ το Πάσχα στην Κέρκυρα για το μοντέλο παντός καιρού, και ο Τσιρίλο στον ΠΑΣ θα πάει γιατί αυτή η μουχρίτσα ο ΕΛΕ τα κάνει ΟΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Και by the way ο κ. Ομέρ έχει σταθερό δεσμό ανάλογο με αυτόν του κ. Ζαμπούνη.

Και επίσης νομίζω ότι σας έχει πάρει το μάτι μου στο COSMOS της Μόσχας !!!

Μάρκο Ντέ Σάντ είπε...

Όπως είπε και ο πρόεδρος : "Πού πήγε ο Ριβάλντο; Στο... Αφγανιστάν;"
Μόνο εκεί δεν γαμάνε. (Επίτηδες το κάνουν. Είναι όλοι τους gays λόγω θρησκείας.



Έχω καιρό να πάω στη Μόσχα, μην παίζεις με τον πόνο μου, φάντασμα εσύ-ακούγεσαι...

Ανορθόδοξος είπε...

Εγώ πάντως σας έχω μια σοβαρή πρόταση όλους εσάς που δε θέλετε να ψηφίσετε:

Το μεγάλο οικολόγο Δημοσθένη Βεργή με δεύτερο στο ψηφοδέλτιο τον ασυναγώνιστο... Κάτμαν!!

Αυτό που με στεναχωρεί πάντως είναι οτι οι εν λόγω κύριοι είναι σοβαρότεροι και πιο άξιοι από τους υποψηφίους των περισσοτέρων κομμάτων...

Μάρκο Ντέ Σάντ είπε...

Εγώ λέω να ψηφίσω τον ex-Παντελεήμονα, άμα με ελεήσει με κανά 500αρικο να πληρώσω την πτήση προς τον υπαρκτό παράδεισο.

Ανώνυμος είπε...

Μαρκο
και στο Αφγανισταν γαμανε -οπως και στο Ιραν- και πολυ καλυτερα απο το ευρωπαικο γαμησι.

Αυτα τα αθωα και φοβισμενα κοριτσακια που βλεπεις στη τηλεοραση, τα περισοτερα απο μεσα φορανε στριγκακια.......

Ακου και τον ταξιδεμενο.......

Μάρκο Ντέ Σάντ είπε...

Άσχετο το ένα με το άλλο. Απλά όπου πέφτει πολύ καταπίεση και macho συμπεριφορά, οι κρυφές λούγκρες είναι αμέτρητες και το αλλαξοκωλίκι πάει σύννεφο.

... Και τα μουνιά γαμιώνται με αδέρφια, ξαδέρφια, θείους, κλπ.

Κι εγώ ταξιδεμένος είμαι, τα έχω δεί τα στριγκάκια στην Μέση Ανατολή, όμως δεν τον έχω για κόψιμο...

Ανώνυμος είπε...

Ρε μπας και είσαι πούστης ?

Μάρκο Ντέ Σάντ είπε...

...Κωλομπαρεμένο χριστιανοτρόλ-νανάκι, "παναγιώτη", "ορθόδοξε", "ανώνυμε", κλπ, τα γούστα μου όσον αφορά το σεξ είναι ξεκάθαρα και τα δημοσιεύω στο τέλος της σελίδας. Αυτές είναι οι θεές μου, οι παντοτινές ιέρειες του έρωτα.


Εάν εσύ γουστάρεις να αλλαξοκωλιάζεσαι με καλόγερους όπως είναι η παράδοση του δόγματός σου, με γειά σου με χαρά σου, στον κώλο σου μπαίνει και δεν με ενοχλεί καθόλου. Μαντεύω ποιό είναι το πρόβλημά σας: είσαστε όλες παθητικές και κακάσχημες και δεν βρίσκετε γαμιά. Τι να κάνουμε, κάθε άνθρωπος έχει τα προβλήματά του.


Να σου θυμίσω επίσης -αν και το έχεις σημειώσει ήδη στο καρνέ σου- ότι στις 13 Ιούνη έχει gay pride. Το ξέρω ότι θα είσαι στην αντιδιαδήλωση των χριστιανοταλιμπάν και ότι θα πετάς πέτρες στους φανερούς gay, καθότι "αναμάρτητος". Όμως ακόμα και η πιό ξεσκισμένη και ξεφωνημένη πουστάρα είναι περισσότερο άντρας από όλες εσάς τις μουσάτες κρυφές που βγαίνετε να κράξετε όσους έχουν το θάρρος να εκφράζουν ανοιχτά τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.


Με τις υγείες σου...


Σπυριάρικο εβραιο-γιουσουφάκι δεν έχεις καταλάβει ότι βρίσκεσαι στην ηλιόλουστη ΕΛΛΑΔΑ του Δωδεκάθεου. Είτε σου αρέσει, είτε όχι, το 60 % (και βάλε) των κατοίκων είναι ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ και άθεοι, άσχετα με το τι γράφουν (έγραφαν) οι φασιστο-ταυτότητες. Αν ψάχνεις για μυθολογία, εδώ είναι η τελειότητα.
Όλα τα άλλα είναι φτηνές απομιμήσεις, made in Judea.


Ο ψεύτικος Αβραμικός θεός σας πέθανε και δεν προκειται να αναστηθεί. Οι αδερφάρες ταλιμπάν του παραπαίουν ανάμεσα στις παρτούζες και στην διαφθορά. Ο Δαίμονας Γιαχβέ δεν έχει καμιά δύναμη πλέον σε αυτή την χώρα. Διοικεί μόνο με τα λεφτά, αλλά κι αυτά τελειώνουν κάποτε. Ο "παντοδύναμος" σουβλατζής βρίσκεται στα σκουπίδια και εκεί θα παραμείνει. Κι ο στρατός κατοχής με τα ράσα όπου να'ναι τρώει κλωτσιά και μας αδειάζει την γωνιά.


Άντε μπάς και δούμε καμιά στάλα πολιτισμό σε αυτό το μπουρδέλο...


+αιδοιογάμησον+



Υ.Γ. Για όσους από τους τακτικούς αναγνώστες δεν καταλαβαίνουν και με το δίκιο τους, οφείλω να πώ ότι όλα ξεκίνησαν από μια ιστορία με σαύρες που μιλάνε. (Έλεος)

Περισσότερα στα λίνκ των φίλων και γνωστών μου: ΑΝΟΥΣΙΑ ΠΙΣΤΗ και HELL FUN PARK.

http://falsefaith.blogspot.com/2009/05/3.html

http://hellfunpark.blogspot.com/

Για τον ορισμό του ανώνυμου χριστιανοτρόλ, εδώ:

http://www.slang.gr/lemma/show/xristianotrol_xristianotrolaki_to_11246

santana είπε...

αντιγραφω γιατι γούσταρα

ΑΥΡΙΟ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ
α. όχι Τουρκία στην ΕΟΚ
β. Σκόπια=βαρντάρσκα
γ. οχι τούρκος διοικητης στη Λάρισα
δ. οχι τζαμί στην Αθήνα